ISTETIMEA COPIILOR
ISTETIMEA COPIILOR
ISTETIMEA COPIILOR
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

ISTETIMEA COPIILOR

UN FORUM CU MAMICI SI COPII ISTETI
 
AcasaAcasa  Portal**Portal**  Ultimele imaginiUltimele imagini  ÎnregistrareÎnregistrare  ConectareConectare  

 

 Remedii naturiste - RETETE

In jos 
4 participanți
AutorMesaj
Vio
mamica fericita
mamica fericita



Mesaje : 1858
Data de inscriere : 08/12/2010
Varsta : 44
Localizare : Ploiesti

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptySam Feb 05, 2011 10:43 pm

Sirop din muguri de brad

Ingrediente
700gr - muguri tineri de brad
2200ml - apa
2200gr - zahar
2 lamai

Mod de preparareSe culeg muguri tineri , primavara, cu dimensiunea de 3-5 cm maxim, dar fara codita aceea maro.
Spalam bine mugurii, ii punem intr-o sita ,apoi ii lasam de seara pana dimineata intr-o oala cu apa asa cu sita cu tot. Dimineata ridicam usor sita ca sa ramana in apa toate impuritatiile.
Mugurii spalati se pun intr-o oala curata (de 6L) si se pune apa .
Se pune oala pe foc, si din momentul in care fierbe apa se cronometreza 1 ora ,apoi se stinge focul. Eu pun capacul pe oala dupa fierbere, si o las acoperita cateva ore ( 8-9 ore) Cand ridicati capacul o sa aveti o priveliste nu tocmai apetisanta, dar nu va speriati, mugurii se strecoara si se storc bine, apoi se arunca.

Apa ramasa, albicioasa si tulbure, se cantareste (la mine 2200ml) si se amesteca cu cantitatea identica de zahar (2200gr), si se pune la fiert pana obtinem siropul de consistenta obisnuita pe care il facem si pentru dulceata, un sirop dens ( mai gros )

Eu incerc siropul, lasand cateva picaturi sa cada pe farfurie. Daca se formeaza perle este gata. In acest moment pun zeama de la doua lamai ,apoi sting focul.
Siropul il pun fierbinte in borcane, sau sticle ,inchid capacul, le intorc repede cu capacul in jos si inapoi. Dupa ce se racesc, se aseaza in raftul cu dulceata.
Culoarea trebuie sa fie roscata, si de consistenta mierii.


NOTA
Eu folosesc acest sirop in cazul lui Andrei impotriva alergiei .
Mama il foloseste impotriva tusei.
Este un foarte bun vitaminizant natural si foarte potrivit in combaterea racelilor atat la copii cat si la adulti.
Sus In jos
Vizitato
Vizitator
Anonymous



Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyLun Feb 14, 2011 6:28 pm

eu i am luat lui denis sirop de muguri de brad de la plafar i amers f bine ptr tuse !
Sus In jos
Mary
Admin
Admin
Mary


Mesaje : 8948
Data de inscriere : 02/12/2010
Varsta : 40
Localizare : Mangalia Constanta

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyLun Feb 14, 2011 7:56 pm

sinoua ne dat dr dar nu leam dat deloc lui bia iam dat odata
Sus In jos
https://gemenii-mei-frumosi.forumgratuit.ro
Vio
mamica fericita
mamica fericita



Mesaje : 1858
Data de inscriere : 08/12/2010
Varsta : 44
Localizare : Ploiesti

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyLun Feb 14, 2011 10:39 pm

Si eu i-am cumparat prima data acum 2 ani din Salina la recomandarea unui medic de acolo apoi m-a invatat mama cum sa il fac si il prepar eu . Cu ocazia asta mai dau si o fuga intr-o mica excursie la munte :roll:
Sus In jos
Ionut
super tatic
super tatic
Ionut


Mesaje : 42
Data de inscriere : 05/02/2011
Varsta : 50
Localizare : mangalia

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyDum Feb 27, 2011 10:12 am

Aloe vera-un leac miraculos
Aloe vera este o planta recunoscuta pentru beneficiile sale,atat din punct de vedere cosmetic,cat si medical.In antichitate, regina Cleopatra o utiliza pentru a-si mentine pielea cat mai frumoasa si radianta.Astazi,planta este folosita pentru o intreaga serie de afectiuni.
Aloe vera are atat de multe efecte benefice datorita substantelor active pe care le contine:20 din cei 22 de aminoacizi continuti de organismul uman.Totodata,planta aloe are in compozitia sa aproximativ 20 de minerale(magneziu,zinc,fosfor,calciu,potasiu,cupru,fier,etc.)si este unica planta din lume care contine vitamina B12.
De asemenea,contine numeroase vitamine:vitamina A,cea care lupta impotriva radicalilor liberi,vitaminele B1,B2,B3,B6,B9,B12 (care au proprietati de detoxifiere a organismului si care lupta impotriva carentelor si a anemiilor) vitaminele Csi E.Aloe vera actioneaza atat intern,cat si extern la nivelul epidermei,avand proprietati cicatrizante,hidratante,antiiritante si antiinflamatoare.
Sunt multe persoane care se confrunta cu aparitia negilor si cu "incapatanarea"acestora de a nu disparea.Ei bine,negii se vor dizolva ca prin minune daca vei zdrobi o frnza de aloe,o vei pune pe zona afectata si vei infasura cu pansament.
Se poate utiliza cu succes chiar si in cazul arsurilor provocate de soare (majoritatea produselor care trateaza arsurile solare au la baza gel de aloe vera).
In urma unor studii s-a ajuns la concluzia ca aloe vera are proprietatea de a elimina materiile toxice din stomac,ficat,splina,vezica si chiar colon.Tot aloe vera amelioreaza si trateaza indigestia,ulcerul,artrita,infectia vezicii urinare si a rinichilor,reduce sucul gastric si intareste tractul digestiv.In acelasi timp,aloe vera are rol de laxativ,distrugand anumite bacterii nocive din intestine.
Ca planta de ghiveci,nu este atat de pretentioasa si nu cere ingrijiri deosebite.Are nevoie sa fie pozitionata intr-un loc cu foarte multa lumina,in casa sau afara(balcon,gradina).Pamantul udat mai rar,cam o data pe saptamana sau atunci cand pamantul este foarte uscat.Floarea nu suporta udarile dese,acestea provocand putrezirea radacinii.In timpul iernii,planta trebuie udata si mai rar (poate supravietui fara apa chiar si trei saptamani).
Aloe vera creste foarte mult si foarte repede,astfel ca in mod sigur va avea nevoie ca din an in an sa fie schimbata in ghivece mai mari.
Sus In jos
Ionut
super tatic
super tatic
Ionut


Mesaje : 42
Data de inscriere : 05/02/2011
Varsta : 50
Localizare : mangalia

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyMier Mar 02, 2011 5:01 pm

Somonul este binecunoscut ca sursă de acizi esentiali omega 3, ca aliment care protejează inima de boli cardiovasculare, scade colesterolul, protejează vederea si mai are multe alte beneficii. Un lucru inedit la acest tip de peste bogat în omega 3 este că e considerat hrană pentru creier. Reduce ostilitatea tinerilor, îmbunătăteste functionarea celulelor creierului, asigură o gândire mai bună în timpul imbătrânirii si protejează împotriva bolilor bătrânetii.

Consumul de peste de apă rece precum somonul, tonul si sardinele, poate ajuta la ridicarea moralului. Un studiu făcut în Jurnalul European de Nutritie arată o relatie statistic semnificativă între consumul de peste bogat în grăsimi omega 3 si scăderea ostilitătii a aproape 4000 de tineri. Un motiv pentru care rezultatele sunt importante este că ostilitatea precede dezvoltarea bolilor de inimă.

Somonul este hrană pentru creier pentru că are un continut foarte ridicat de grăsimi esentiale omega 3. Creierul uman este 60% grăsimi structurale, iar pentru ca celulele sa functioneze cum trebuie, grăsimea structurală are nevoie de acizii omega 3 găsiti în somon. Asta se întâmplă pentru că membranele celulelor noastre, inclusiv celulele creierului si neuronii, sunt compusi din grăsime. Orice intră prn membranele celulelor trece prin celulă, iar acizii omega 3 care sunt fluizi si flexibili, usurează acest proces, maximizând abilitatea celuelor de a căpăta nutrientii necesari si de a elimina reziduurile.

Studiile epidemiologice din diferite tări sugerează o legătură între depresie si consumul scăzut de omega 3, iar la copii, există relatie între consum scăzut de omega 3 si problemele de învătare, de comportament si hiperactivitate. Copiii care nu consumă necesarul de acizi grasi omega 3 sunt mai predispusi să fie hiperactivi, să aibă probleme cu învătarea si să aibă probleme comportamentale, tulburări ale somnului si de temperament. Deficienta de acizi omega 3 este legată si de alte probleme medicale.

Din ce în ce mai mult, în ultima perioadă, dementa sau pierderea functiei cognitive, a devenit sinonimă cu vârsta înaintată, dar studiile recente sugerează că nu ar trebui să fie asa, că functiile cerebrale pot fi îmbunătătite la adultii în vârstă printr-o dietă care contine pesti grasi precum somonul, de aceea este important consumul a 2-3 portii de peste bogat în omega 3 pe săptămână. Consumul de peste ajută gândirea pe măsură ce îmbătrânim si previne declinul cognitiv. Aceste efecte protectoare ale pestelui fată de Alzheimer si de declin cognitiv sunt: actiunile antiinflamatorii care asigură circulatia sângelui la creier, evitarea formării trombozei; consumul de acizi grasi omega 3 corectează deficientele cortexului cerebral observate la pacientii cu Alzheimer.

Acesti acizi din somon au legătură cu multi compusi ai creierului si ajută la echilibrarea lor, pentru a proteja de leziunile provocate de boala Alzheimer si de dementă. Niacina din somon este responsabilă de aceste efecte protectoare. Este un lucru foarte bun că micile schimbări în dietă pot ajuta creierul să functioneze mai bine si să protejeze de bolile bătrânetii.
Sus In jos
totu andra
mamica fericita
mamica fericita
totu andra


Mesaje : 2346
Data de inscriere : 01/02/2011
Varsta : 40
Localizare : bucuresti

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyMier Mar 02, 2011 5:03 pm

trebuie sa ma pun pe mancat somon Rolling Eyes o sa dam faliment!!mai bine sardine!!! :( :( :(
Sus In jos
Ionut
super tatic
super tatic
Ionut


Mesaje : 42
Data de inscriere : 05/02/2011
Varsta : 50
Localizare : mangalia

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyMier Mar 02, 2011 5:09 pm


Aditivii alimentari de evitat
Sunt peste 14 mii de chimicale făcute de oameni, adăugate în alimentele de consum. Aditivii alimentari nu sunt nutrienti naturali pentru oameni si animale, iar copii suferă cel mai mult din cauza lor pentru că sunt expusi la alimente tratate chimic încă de mici. Corpul uman nu e menit să fie expus la nivelul de substante sintetice la care e supus în prezent. Este important să fim avertizati asupra tipurilor de aditivi alimentari pe care le consumăm. Sunt unii aditivi buni pentru organism, dar majoritatea nu sunt.

Colorantii alimentari. Multiplele culori artificiale din alimente sunt vopseluri sintetice. De zeci de ani, acesti coloranti sintetici au fost suspectati că sunt toxici si carcinogenici si multi au fost interzisi. Oricând este posibil, evitati alimentele frumos si puternic colorate, ingredientele naturale ar trebui să ofere culoarea de care are nevoie un aliment.

Aspartamul. Acest substitut al zahărului a fost considerat salvatorul celor aflati la dietă care timp de multi ani erau nemultumiti de gustul neplăcut al zaharinei. Dar există câteva probleme cu aspartamul, prima fiind fenilketonuria. Unul din 20.000 de copii se naste fără capacitatea de a metaboliza fenilalanina, unul dintre cei doi aminoacizi din aspartam. Nivelurile toxice ale acestei substante, în sânge, poate duce la retardare mentală. În plus, aspartamul poate provoca alterări ale functiilor creierului si schimbări de comportament la consumatori. Si multe persoane au sesizat ameteli, dureri de cap, probleme menstruale după un consum de aspartam. Evitati aspartamul dacă sunteti însărcinată.

Cafeina. Cafeina se regăseste în mod natural în ceai, cafea si cacao. De asemenea, este adăugată în multe băuturi carbogazoase. Este unul dintre putinele droguri – stimulente – adăugate în alimente. Cafeina promovează secretiile acide ale stomacului, crescând temporar presiunea arterială, dilată vasele de sânge în timp ce le contractă pe altele. Cafeina în exces duce la nervozitate si insomnii, afectând mai ales copiii care beau băuturi cu cafeină zilnic. Cafeina poate interfera cu reproducerea si afectează dezvoltarea fătului, si provoacă usor dependentă.

Glutamatul de monosodiu. Această substantă se adaugă pentru aroma unor alimente care contin proteine. Din păcate, o cantitate mare duce la dureri de cap, întepături în piept, senzatii de arsuri la ceafă.

Nitratii si nitritii. Nitratii si nitritii de sodiu sunt folositi pentru a conserva carnea. Când nitritul se combină cu amine secundare, formează chimicale puternice care provoacă tipuri de cancer. Reactia chimică apare când alimentele sunt prăjite, la temperaturi mari. Nitritul este suspectat ca motiv pentru cancerul la stomac.
Sus In jos
Ionut
super tatic
super tatic
Ionut


Mesaje : 42
Data de inscriere : 05/02/2011
Varsta : 50
Localizare : mangalia

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyMier Mar 02, 2011 5:09 pm



Sulfitii. Sunt o clasă de aditivi alimentari care mentin fructele si legumele să pară proaspete. Previn decolorarea caiselor, stafidelor sau a altor fructe uscate si previn cresterea bacteriilor sau fermentatia la vin. În ultimii ani, s-a dovedit că sulfitii pot provoca uneori reactii alergice severe, chiar si decese în rândul celor bolnavi de astm.
Sus In jos
Ionut
super tatic
super tatic
Ionut


Mesaje : 42
Data de inscriere : 05/02/2011
Varsta : 50
Localizare : mangalia

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyMier Mar 02, 2011 5:12 pm


Fibrele alimentare ajută la tratarea si prevenirea constipatiei, a hemoroizilor si a diverticulozei. Fibrele solubile în apă ajută la echilibrarea colesterolului din sânge si se regăsesc din plin în fructe, legume, cereale si nuci.

Dar fibrele chiar pot face tot ceea ce se zvoneste?

Fibrele alimentare vin din portiunea de plante care nu este digerată de enzimele tractului intestinal. Plantele au diferite cantităti si tipuri de fibre: pectină, mucilagiu, gumă, celuloză, hemiceluloză si ligningă. Pectina si guma care se găsesc în fasole, ovăz, fructe si legume, sunt solubile în apă, trec prin intestine dar nu cresc materia fecală. Restul de fibre sunt insolubile si grăbesc digestia alimentelor.Grâul si cerealele integrale contin cele mai multe dibre, dar si legumele si fasolea.

Beneficiile fibrelor.

Fibrele insolubile asimilează apa, făcând materia mai usor de transformat si eliminat, de aceea fibrele acestea se folosesc pentru constipatie, hemoroizi si diverticuloză, o dietă bogată în fibre tin la distantă aceste probleme de digestie.

Nivelul de colesterol scăzut este legat de riscul scăzut de boli de inimă. Corpul elimină colesterolul prin excretia acidului de bilă. Fibrele solubile în apă atrag acidul bilei, ceea ce înseamnă că o dietă bogată în fibre înseamnă o excretie mai bună a colesterolului. Totusi, unele fibre sunt mai puternice ca altele – cele din ovăz sunt mai bune decât cele din grâu.

Fibrele alimentare pot reduce riscul anumitor tipuri de cancer, mai ales cel de colon, datorită faptului că fibrele insolubile accelerează eliminarea resturilor si a toxinelor din corp. Pentru cei care doresc să slăbească, dietele bogate în fibre îi pot ajuta. Fibrele nu au calorii, dar oferă satietate pentru că absorb apa. De exemplu, un măr este mai sătios decât un pahar mic de suc de mere care au aceleasi calorii. Alimentele bogate în fibre se mestecă mai greu, ceea ce face ca o persoană să nu consume mai multe calorii într-un timp scurt.

Sursele de fibre.

Fibrele alimentare se regăsesc numai în plante: fructe, legume, nuci si cereale, si atât fructele si legumele congelate sau la conservă, cât si cele crude, au acelasi nivel de fibre. Dar alte tipuri de procesare pot afecta continutul de fibre, de exemplu uscarea si pasarea, care distrug calitatea lor de a retine apa. De asemenea, îndepărtarea semintelor, a cojii reduc continutul de fibre. Carnea, laptele, ouăle nu contin fibre.

Câte fibre trebuie consumate?

În medie, o persoană consumă 14 grame de fibre pe zi, ceea ce e mult mai putin decât ar trebui. Recomandarea este de 14 grame de fibre la 1000 de calorii consumate, deci dacă se consumă 2500 de calorii pe zi, trebuie consumate si 35 de grame de fibre. În plus, consumul depinde de vârstă si sex. Pentru copii, se recomandă o doză zilnică între 19-25; pentru bărbati, între 30-38; pentru femei, între 21-26, iar în timpul sarcinii, până la 28 de grame.
Sus In jos
totu andra
mamica fericita
mamica fericita
totu andra


Mesaje : 2346
Data de inscriere : 01/02/2011
Varsta : 40
Localizare : bucuresti

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyMier Mar 02, 2011 5:12 pm

noi mancam sulfiti pe paine zi de zi!!! monkey
Sus In jos
Ionut
super tatic
super tatic
Ionut


Mesaje : 42
Data de inscriere : 05/02/2011
Varsta : 50
Localizare : mangalia

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyMier Mar 02, 2011 5:21 pm


Câteva remedii naturale pentru vergeturi
Vergeturile sunt cicatrici ale pielii provocate de rupturile dermei. În timp, ele pot să se diminueze, dar nu dispar complet. Vergeturile sunt adesea rezultatul întinderii rapide ale pielii, cauzată de luarea rapidă în greutate, de creșterea din timpul pubertății, de schimbările hormonale.

Pentru a evita vergeturile sau a le ameliora, există anumite sfaturi și recomandări generale. Consumați alimente care conțin vitamina E precum morcovii, roșiile, alune, porumb, asparagus și făină de ovăz. Această vitamină se regăsește și în unele uleiuri precum cel de măsline, de floarea soarelui, uleiul de alune.

Dieta trebuie să conțină și bune cantități de vitamina C pentru a menține aportul de apă în corp. Acesta poate fi susținut de fructe proaspete și legume cu frunze verzi, care trebuie consumate cât mai crude. Nu consumați alimente picante, acre, evitați grăsimile în exces care duc la obezitate și astfel, la vergeturi.

Beți multă apă pentru a rămâne hidratata.

Un remediu natural pentru vergeturi este untul de cacao, foarte efectiv în timpul sarcinii, aplicați untul pe piele în fiecare noapte cât timp sunteți însărcinată. Are mult mai multe beneficii dacă este aplicat direct după un duș cald care deschide porii pielii.

Aplicarea pe șolduri și pe abdomen ulei de măsline cald poate ajuta circulația sângelui și minimiza aspectul vergeturilor. Masajul stomacului, a coapselor, a șoldurilor și a sânilor cu ulei de lavandă minimizează aspectul acestor cicatrici. La fel, aplicarea pe vergeturi a pușin ulei de migdale, de mușsețel și lavandă este foarte benefică pentru micșorarea lor.

Aplicarea de ulei de vitamina E, de ulei de măsline sau de ricin pe abdomen în fiecare seară ajută mult. La fel și o pastă formată din ierburi aromate precum mentă, lămâiță, lavandă cu ulei și aplicată pe abdomen zilnic, înainte de culcare.

Pentru îndepărtarea vergeturilor, un masaj pe abdomen, sâni, șolduri cu ulei de ficat de cod funcționează foarte bine.

Neem este o plantă folosită pentru a preveni mâncprimile și abcesele care pot apărea în timpul sarcinii, este un remediu naturist efectiv. Uleiul de lemn de santal are efect răcoritor asupra pielii, o protejează de întinderea extensivă din timpul sarcinii.

Faceți o soluție din ierburi folosindu-vă de ulei de germeni de grâu și o lingură de ulei de gălbenele, apoi aplicați pe zonele afectate. Această soluție reduce vergeturile. Și gelul de aloe vera este folosit în mod regulat pentru vergeturi, pentru că previne apariția lor.
Sus In jos
Ionut
super tatic
super tatic
Ionut


Mesaje : 42
Data de inscriere : 05/02/2011
Varsta : 50
Localizare : mangalia

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyMier Mar 02, 2011 5:28 pm


Aditivii alimentari sănătosi
De-a lungul anilor, multi aditivi alimentari sintetici au fost interzisi din motive de sănătate si suntem avertizati să ne ferimt de unii care încă se mai folosesc, precum grăsimi hidrogenate, coloranti artificiali, arome si îndulcitori, nitrati si nitriti, sulfiti, conservanti. Dar nu toti aditivii ne fac rău, ci din contră, au valoare nutritională.

Antioxidantii, în general se găsesc în fructe si legume si au calitatea de a preveni sau trata anumite boli. De exemplu, licopena din rosii, vitamina E, vitamina C. Acizii grasi esentiali precum cei omega 3 sunt de mare ajutor pentru sistemul nervos si pentru inimă. Fibrele sunt necesare pentru sănătatea sistemului digestiv si pentru reducerea colesterolului si a aparitiei bolilor de inimă si se regăsesc în pâine, paste, cereale. Prebioticele si probioticele sunt bacterii bune care ne mentin sistemul digestiv sănătos si se regăsesc în iaurturi si produse fermentate.

Alfa tocoferolul este vitamina E. Ea se găseste din abundentă în făina albă, germeni de grâu, uleiuri vegetale, dar apare în cantităti mici când cerealele sunt rafinate. La alimentele procesate, ea previne uleiurile să râncezească. Vitamina E este un antioxidant eficient csre reduce efectele dăunătoare ale radicalilor liberi din organism. Previne si formarea cheagurilor în sânge si reduce riscul bolilor de inimă si a cancerului.

Acidul ascorbic este vitamina C si se adaugă adeseori în sucuri si în cerealele pentru micul dejun. Aditivii de vitamina C previn pierderea culorii si aroma alimentelor procesate, dar au si valoare nutritională. Este un antioxidant care inhibă formarea substantelor ce cauzează cancerul. Vitamina C este vitală pentru sintetizarea multor biochimicale necesare corpului, si trebuie să o includem în dietă pentru că organismul nu poate sintetiza si păstra vitamina C în corp.

Beta carotenul este un carotenoid găsit în multe fructe si legume colorate puternic. Se foloseste drept colorant în margarine si are valoare nutritională. În corp, se transformă într-o formă de vitamina A si se păstrează în ficat. Vitamina A este necesară pentru a mentine membranele si ochii sănătosi si previne declinul cognitiv.

Lecitina se găseste în gălbenusul de ou si boabele de soia si se adaugă la margarine, ciocolată, înghetată, dulciuri coapte. Este o emulsie ce nu separă uleiurile de apă si ajută ca alimentele să nu devină râncede. Lecitina contine un nutrient esential ce ajută sistemul cognitiv al creierului.

Glicerina (glicerol) este un conservant din dulciurile coapte si se foloseste ca îndulcitor în alimentele cu putine grăsimi. Oferă energie metabolismului celular si nu duce la formarea cariilor sau la cresterea nivelului de zahăr din sânge.

Acidul citric este un acid organic slab din fructe citrice si fructe de pădure este un antioxidant si un conservant natural si oferă energie, prin alimentele pe care le consumăm
Sus In jos
Mary
Admin
Admin
Mary


Mesaje : 8948
Data de inscriere : 02/12/2010
Varsta : 40
Localizare : Mangalia Constanta

Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE EmptyMier Mar 02, 2011 8:23 pm

Ionut a scris:

Câteva remedii naturale pentru vergeturi
Vergeturile sunt cicatrici ale pielii provocate de rupturile dermei. În timp, ele pot să se diminueze, dar nu dispar complet. Vergeturile sunt adesea rezultatul întinderii rapide ale pielii, cauzată de luarea rapidă în greutate, de creșterea din timpul pubertății, de schimbările hormonale.

Pentru a evita vergeturile sau a le ameliora, există anumite sfaturi și recomandări generale. Consumați alimente care conțin vitamina E precum morcovii, roșiile, alune, porumb, asparagus și făină de ovăz. Această vitamină se regăsește și în unele uleiuri precum cel de măsline, de floarea soarelui, uleiul de alune.

Dieta trebuie să conțină și bune cantități de vitamina C pentru a menține aportul de apă în corp. Acesta poate fi susținut de fructe proaspete și legume cu frunze verzi, care trebuie consumate cât mai crude. Nu consumați alimente picante, acre, evitați grăsimile în exces care duc la obezitate și astfel, la vergeturi.

Beți multă apă pentru a rămâne hidratata.

Un remediu natural pentru vergeturi este untul de cacao, foarte efectiv în timpul sarcinii, aplicați untul pe piele în fiecare noapte cât timp sunteți însărcinată. Are mult mai multe beneficii dacă este aplicat direct după un duș cald care deschide porii pielii.

Aplicarea pe șolduri și pe abdomen ulei de măsline cald poate ajuta circulația sângelui și minimiza aspectul vergeturilor. Masajul stomacului, a coapselor, a șoldurilor și a sânilor cu ulei de lavandă minimizează aspectul acestor cicatrici. La fel, aplicarea pe vergeturi a pușin ulei de migdale, de mușsețel și lavandă este foarte benefică pentru micșorarea lor.

Aplicarea de ulei de vitamina E, de ulei de măsline sau de ricin pe abdomen în fiecare seară ajută mult. La fel și o pastă formată din ierburi aromate precum mentă, lămâiță, lavandă cu ulei și aplicată pe abdomen zilnic, înainte de culcare.

Pentru îndepărtarea vergeturilor, un masaj pe abdomen, sâni, șolduri cu ulei de ficat de cod funcționează foarte bine.

Neem este o plantă folosită pentru a preveni mâncprimile și abcesele care pot apărea în timpul sarcinii, este un remediu naturist efectiv. Uleiul de lemn de santal are efect răcoritor asupra pielii, o protejează de întinderea extensivă din timpul sarcinii.

Faceți o soluție din ierburi folosindu-vă de ulei de germeni de grâu și o lingură de ulei de gălbenele, apoi aplicați pe zonele afectate. Această soluție reduce vergeturile. Și gelul de aloe vera este folosit în mod regulat pentru vergeturi, pentru că previne apariția lor.

andra citeste aiciii
Sus In jos
https://gemenii-mei-frumosi.forumgratuit.ro
Continut sponsorizat





Remedii naturiste  - RETETE Empty
MesajSubiect: Re: Remedii naturiste - RETETE   Remedii naturiste  - RETETE Empty

Sus In jos
 
Remedii naturiste - RETETE
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
ISTETIMEA COPIILOR :: SANATATE-
Mergi direct la: